Walkie talkies en eenvoudige portofoons

Walkie talkies en eenvoudige portofoons

U wilt een walkie talkie of eenvoudige portofoon kopen en bent hierbij op zoek naar een portofoon welke aan de door u gestelde eisen en wensen voldoet? In de categorie eenvoudige portofoons treft u een breed assortiment aan eenvoudige portofoons, zoals bijvoorbeeld digitale walkie talkies, analoge walkietalkies.

Wat is een walkie talkie?

Bij zakelijke toepassing wordt er meestal gesproken over portofoons, bij hobbymatig gebruik is er dan vaak sprake van walkie talkies.

Een walkie talkie is een radio-communicatiemiddel welke is uitgerust met een antenne welke zonder tussenkomst van een zendmast of mobiel netwerk over kortere afstand met andere gelijkwaardig ingestelde walkie talkies kan communiceren. De walkietalkies dienen daarbij wel op hetzelfde kanaal te zijn afgestemd.

Voor de bediening van een uitgaande oproep maakt u gebruik van de PTT knop welke zich doorgaans op de zijkant van de walkie talkie bevind. Deze PTT knop is in ieder geval altijd duidelijk aanwezig. Bij het indrukken van de PTT knop word, over het op de walkie talkie afgestemde kanaal een verbinding gemaakt. Wanneer u klaar bent met het inspreken van uw bericht laat u de PTT knop los. Nu kan de andere partij met wie u in verbinding staat op uw oproep reageren door dezelfde handeling als u te verrichten.

In deze categorie vindt u walkie talkies van de gerenommeerde merken Motorola, Kenwood, Icom & Hytera.  De keuze in de categorie walkietalkies / eenvoudige portofoons beperkt zich daarbij tot de vergunningsvrije analoge en/of digitale modellen walkie talkies. 

Bent u op zoek naar een bepaald type walkie talkie en vind u deze niet terug in onze webwinkel? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten zijn u graag van dienst met een passende advisering voor de door u gewenste walkie talkie oplossing.

Of u nu op zoek bent naar een walkie talkie voor BHV teams, een eenvoudige beveiligingsportofoon of een walkie talkie voor recreatief gebruik, u kunt altijd bij ons terecht.

Voor advies belt u: 0111 40 62 20