Explosieveilige ATEX portofoons

Explosieveilige ATEX portofoons
Entel HT942 ATEX IIC VHF marifoon
Aanbieding

Entel HT942 ATEX IIC VHF marifoon

€679,00 €526,00Excl. btw

Entel ATEX waterdichte VHF portofoon IP68 beschikt over 16 kanalen, monitor functie en scanfunctie.
Intrinsiek veilig: E Ex i b II C T4, Waterbestendig: IP68 MIL-STD 810C/D/E/F

Icom IC-M87 ATEX VHF Marifoon

€549,00Excl. btw

De ICOM IC-M87 ATEX-uitvoering voldoet aan de 94/9/EG ATEX-richtlijn. Deze maritieme VHF portofoon over de mogelijkheid om met een druk op te knop te schakelen tussen marifoonkanalen en landmobiele kanalen.

Icom IC-F61 EX UHF ATEX portofoon

€549,00Excl. btw

ICOM IC-F61 UHF analoge ATEX portofoon met II2G EEx ib IIA T3 classificatie.
De IC-F61 is een waterdichte UHF portofoon uit de ATEX intrinsiek veilige versie van ICOM.

Icom IC-F51 EX VHF ATEX portofoon

€549,00Excl. btw

ICOM IC-F51 VHF analoge ATEX portofoon met goedgekeurde classificatie: II2G EEx ib IIA T3
De IC-F51 is een VHF portofoon uit de ATEX intrinsiek veilige versie van ICOM.

Motorola DP4401 EX digitale portofoon
Aanbieding

Motorola DP4401 EX digitale portofoon

€1.400,50 €1.050,00Excl. btw

Motorola DP4401EX digitale explosieveilige ATEX portofoon voorzien van GPS functie. Deze digitale portofoon is onderdeel van de MOTOTRBO serie DMR portofoons. Zowel in VHF als ook in UHF uitvoering leverbaar.

Kenwood NX-230EXE VHF digitale portofoon EX

€1.250,00Excl. btw

Kenwood NX-230EXE digitale portofoon NXDN NEXEDGE VHF uitgevoerd met display, volledig toetsenbord, Man-Down en Lone Worker functies en voldoet volledig aan de strenge ATEX certificering:

GAS : II 2G Ex ib IIC T4
Stof: II 2D Ex ib IIIC T110; Db
...

Kenwood NX-330EXE UHF digitale portofoon EX
Aanbieding

Kenwood NX-330EXE UHF digitale portofoon EX

€1.775,13 €1.250,62Excl. btw

Kenwood NX-330EXE digitale portofoon NXDN NEXEDGE UHF uitgevoerd met display, volledig toetsenbord, Man-Down en Lone Worker functies en voldoet volledig aan de strenge ATEX certificering:

GAS : II 2G Ex ib IIC T4
Stof: II 2D Ex ib IIIC T110; Db
...

Motorola DP4801 EX digitale portofoon
Aanbieding

Motorola DP4801 EX digitale portofoon

€1.721,95 €1.295,00Excl. btw

Motorola DP4801 EX digitale portofoon in explosieveilige DMR uitvoering, een digitale portofoon uit de populaire Motorola MOTOTRBO range. In zowel VHF als ook in UHF uitvoering leverbaar.

Ex / Atex

Het is verplicht om een explosieveilige ATEX portofoon (intrinsically safe radio) te gebruiken in omgevingen waar gewerkt wordt met brandgevaarlijke en explosiegevaarlijke stoffen. 

ATEX is een afkorting voor atmosphère explosible, dit is frans voor explosieve atmosferen. 

Elektrische apparaten, zoals portofoons, kunnen bij gebruik intern een vonk of warmte creëren. Dit kan gevaarlijk zijn in omgevingen waar gewerkt wordt met licht- ontvlambare stoffen.

Explosieveilige ATEX walkie talkies (intrinsically safe radio's) produceren geen vonken of warmte bij gebruik en zijn daarom veilig te gebruiken in een explosiegevaarlijke atmosfeer. 

Explosieveilige portofoons voldoen aan de EX-normering. Nadat ze door een onafhankelijk bureau zijn getest worden ze voorzien van een goedkeuringscertificaat. 

Een ATEX walkie talkie is een vergunningsplichtige portofoon. Het is daarom noodzakelijk om een vergunning aan te vragen bij het Agenschap Telecom. U krijgt van hen dan een frequentie toegewezen waarop u met de ATEX portofoons mag werken.

Wij kunnen u assisteren bij het aanvragen van uw frequentie bij het Agenschap Telecom en het programmeren van de portofoons.

Wij leveren explosieveilige ATEX gecertificeerde portofoons van de merken Kenwood, Motorola, Icom & Hytera. Wilt u meer informatie of advies op maat over welke portofoon het beste geschikt is voor de werkzaamheden die u uitvoert? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij staan u graag te woord.

 

SOLAS

  • SOLAS - Regeling veiligheid zeeschepen

SOLAS ofwel Safety Of Life At Sea is een internationaal verdrag voor beveiliging van mensenlevens op zee en daarmee het belangrijkste internationale verdrag voor veiligheid op zee.

Voor wie geldt deze regelgeving?

De regelgeving II-2 / 10.10.4 is van toepassing op alle nieuwe SOLAS schepen gebouwd op of na 1 juli 2014.

  • Wat houdt deze regelgeving in?

Het Marine Safety Commitee heeft een toevoeging op voorschrift II-2/10 SOLAS goedgekeurd om een nieuwe paragraaf 10.4 toe te voegen om hierbij aan te geven dat een minimum van twee portofoons voor elk brandweerteam voor communicatie tussen brandweerlieden onderling aan boord aanwezig moet zijn. Deze portofoons moeten van een EX explosieveilige type zijn.

Voor welke schepen is deze regelgeving van toepassing?

De regelgeving specificeert niet het type schip, alle schepen met een (of meerdere) brandweerteams moeten voldoen aan deze regelgeving.